• Het hoofdgebouw van het Tehuis:

     

Dit gebouw is het centrale gebouw van de inrichting. Het bestaat uit verschillend delen. Twee vleugels worden voorbehouden voor het logement van 31bewoners in individuele kamers.

 

 

In de gemeenschappelijke ruimtes vinden we de ingangshall met zetels, het restaurant, de keuken, een groot salon met televisie, de ziekenzaal, en het lokaal voorbehouden aan de opvoeders.

 

 

Een aantal ruimtes worden gebruikt als bezigheidsateliers: hulp in de keuken, onderhoud kledij, informatica, psychomototriciteit, ceramiek,naaiwerk, enz…

 

 

 

 

 

In dit gebouw zijn ook de onderscheiden kantoren ondergebracht: dit van de directeur, van de pedagogische dienst, van de maatschappelijke assistente, van de administratieve dienst en de boekhoudster. Het lokaal voorbehouden aan de Raad van Bestuur bevindt zich achteraan in dit gebouw.

 

 

 

 

 

  • De Residentie Vermeulen.

Zoals het hoofdgebouw bestaat dit gebouw ook uit twee vleugels waarin 11 bewoners zijn ondergebracht en een gemeenschappelijke ruimte bestaande uit een salon, een keuken, een eetzaal, een linnenkamer en een badkamer. Elke bewoner beschikt over een studio met douchecel.

 

 

 

 
 

  • De polyvalente zaal.

 

Dit afzonderlijk gebouw, dat in verschillend lokalen kan onderverdeeld worden, wordt gebruikt door de onderscheiden bezigheidsateliers.

 

Als grote zaal wordt het gebruikt voor de organisatie van maaltijden met bezoekers of bij bijzondere gelegenheden zoals het Sint-Niklaasfeest, carnaval, kerstfeest , enz..

 

 

 

 

  • De groene ruimtes.

 

Een serre laat ons toe jaarlijks een bloemenmarkt te organiseren.

 

 

 

Een mini-golf (Helios) wordt onderhouden door een bezigheidsatelier. Bezoekers kunnen er komen spelen en dit laat een contact van de bewoners met de bezoekers toe.

 

  • De individuele kamers.

 

Elke bewoner heeft een individuele kamer die hij kan inrichten volgens zijn persoonlijke smaak.

 

 

 

 

  • De ruimte “welbehagen”.

 

Deze ruimte is voorbehouden aan de bewoners die meer begeleid moeten worden in hun dagelijks leven.